De bewuste bourgondiër

Wij zijn dol op keukens waar het er nét even anders aan toe gaat. Omdat ze met lokale producten werken, met het seizoen meekoken en heel veel zelf bereiden. 

Theehuis Dennenoord

Niet alleen voor een high tea of een afternoon tea moet je hier wezen. En nee, het is heus geen vrouwenwalhalla. Het theehuis is een fijne plek voor iedere bourgondiër en zeker een lunchstop waard. In de winter schaar je je rondom de kachel. In de zomer neem je plaats op het terras onder de beste parasol: de bomen. Grote of kleine trek, veggie of carnivoor, na de lunch is je honger de komende uren wel gestild.

Reserveren voor de high tea of afternoon tea is geen must, wel handig als je zeker wilt zijn van een plekje. Zie voor meer informatie hun site.

TIP: maak na óf voor de tijd een wandeling. Vanuit het theehuis starten diverse wandelroutes variërend van 3 - 8 km.


Pieckfijn

Patisserie

Alle chocolade en taarten zijn van de hand van Lindsey en haar team. Strijk er dan ook niet neer voor een slagroompunt. Die hebben ze niet. Ga voor de hazelnootschuim met caramel, een frisse citroen meringue of een carrot cheesecake. Nog beter: neem een kijkje in de vitrine. Want, het aanbod wisselt dagelijks.Lunchroom

Links heb je de patisserie. Rechts de lunchroom. Bij die laatste moet je zijn als je smacht naar flammkuchen met rode ui en spek. Of voor een dikke plak oerbrood met avocado en gepocheerd ei. Naast al het lekkers – want ja, in de lunchroom kun je uiteraard ook hazelnootschuimtaart bestellen uit de patisserie – is het er gewoon mega gezellig. In het najaar binnen. En als de zon schijnt buiten onder de luifel.

 

Gasterij Oatmössche

Bij de Gasterij is het uitzicht altijd goed: binnen én buiten. In het restaurant eet je rondom de koperkleurige brouwketels. Vanaf het terras kijk je uit op de immense strengen hop - uiteraard bestemd voor hun eigen Othmar bier. Ze zijn er trouwens niet alleen dol op bier. Ze zijn ook gek op die originele twist. Manfred herken je bijvoorbeeld aan z’n felkleurige bretels met bijpassende puntschoenen, de tomatensoep lepel je vanuit een weckpotje en de risotto krijg je voorgeschoteld in een tajine. Je weet wel: zo’n Marokkaanse aardewerken schaal met piramide-deksel. Voor- of hoofdgerecht, ze smaken beide naar meer. Bewaar dan ook wat ruimte voor het dessert. We zullen niet alles verklappen, maar een saai bolletje roomijs met chocoladesaus moet je hier niet verwachten. 

TIP: bij Gasterij Oatmössche kun je ook dineren in een wijnvat. Keer wat anders.Grandcafé De Wal

Altijd al willen weten hoe een koude Grolsch in Twente smaakt? Of zweer je bij een blondbiertje van Brouwerij ’t IJ? Afijn, de echte pilsers weten hun uren hier wel te slijten. Bestel er een portie hete bitterballen bij en de tijd vliegt voorbij. Grote kans dat je in dat geval blijft hangen voor het diner. Bij de Wal bestel je geen 7-gangen diner maar gewoon een goddelijke beefburger die met het mes bij elkaar moet worden gehouden. Of, wat dacht je bijvoorbeeld van malse varkenshaas met spekjes en champignons. Altijd goed. Ohja, met friet natuurlijk.

Droste's

Bij Droste’s bepaalt het seizoen het menu. Want, onze winter geeft witlof en onze zomer tomaten. En, is de scholfilet op? Jammer dan, bavette is er nog wel. Het is een van de redenen dat Droste’s tussen onze favorieten staat. Goed eten zonder fratsen dus. Maar dan ook écht goed eten. Verwacht dan ook geen gefrituurde schnitzel of een saté van de haas met kroepoek en zure atjar. De ingrediënten worden met zorg geselecteerd. Én ze kennen hun leveranciers. Vraag de chefkok maar eens.

QuaKoken

Tijdens de lunch serveren ze een self-service lunch. Een doe-het-zelf lunch dus waar je zelf je broodjes pakt en belegt. Om eerlijk te zijn is het er ’s avonds nóg mooier. De menukaart is een feestje om te lezen, de opgemaakte borden jammer om aan te raken en de gerechten een heus culinair verwennerij. Zeg maar een mengelmoes van chique en bistro.  Je moet het gewoon maar eens proberen. En laat ons dan ook vooral weten wat je ervan vond. Vinden we leuk.

Reserveren kan handig zijn.